Alltid fri frakt på soffklädslar och order över 1000 kr
Alla våra produkter är svensktillverkade
Alla tyger är Easy Clean och enkla att rengöra
Beställ tygprover direkt hem i brevlådan helt kostnadsfritt
Delbetala enkelt och handla tryggt genom
Se alla klädslar live på just din soffmodell i miljörummen
PAPADEZIGN.com

EASY CLEAN


Vi kan möbeltyger

Vi som grundade Papa Dezign har mer än 30 års erfarenhet av att leverera möbeltyger till stoppmöbelindustrin i Europa. Vi har stor kunskap och besitter nödvändig testutrustning för att kunna bedöma ett möbeltygs komposition, slitstyrka och livslängd. Men viktigast är nog ändå vår förmåga att kunna bedöma hur ett möbeltyg reagerar när det utsätts för extern påverkan. Hur reagerar möbeltyget när en pläd ligger slängd i soffan eller när hunden hoppar upp och lägger sig på favoritplatsen varje dag? Vad skall tyget ha för egenskaper för att utan problem klara av enkel borttagning av en fläck eller maskintvätt? Detta vet vi allt om!


Kom ihåg

Ett möbeltyg bestående av syntetfiber har oftast högre slitstyrka och längre livslängd, och är nästan alltid  lättare att rengöra än ett med naturfibrer. Komposition bestående av polyester eller polypropelene är därför ett säkrare val än bomull om det är lång livslängd och enkel rengöring som du är ute efter. Då vi vill ha nöjda kunder har vi inga tyger i vår kollektion som innehåller viskos, akryl etc. Det skulle väl inte vara speciellt kul att få ”sitt-rosor” i soffan redan efter kort tids användning?

Kom även ihåg att det ibland blir noppor i ett möbeltyg med naturfibrer som exempelvis bomull, men att dessa oftast faller bort av sig själva, eller med hjälp av dammsugaren. Möbeltyger med syntetfibrer noppar inte av sig själva, men noppor kan ändå bildas av externa material. Eftersom fibrerna i dessa tyger är så oerhört starka, är en enkel batteridriven noppmaskin ibland nödvändig för att skära av filamentet som noppan hänger i.


Vad innebär EASY CLEAN?

EASY CLEAN är ett koncept som erbjuder konsumenter en genuin garanti för lång livslängd avseende hållbarhet och utseende.

Ett EASY CLEAN möbeltyg är en 100% människovänlig produkt som respekterar miljö samt är anpassade till de specifika krav som dagens hushåll och hem har.
Lätt att rengöra

Vanligt förekommande fläckar som, kaffe, matfetter, choklad eller juice, går oftast att ta bort med hjälp av en ren trasa och lite vatten med tvål.

  • Gör en blandning med vatten och en mild tvållösning.
  • Gnid fläcken försiktigt med en bomullstrasa fuktad med tvållösningen.
  • Gnid sedan fläcken med en torr ren bomullstrasa.


För att få det perfekta resultatet kan ett EASY CLEAN möbeltyg även tvättas i maskin 40 grader med minimal krympning eller blekning som följd. Kemtvätt är alltid mer skonsamt för alla textilier.


Hållbarhet

Materialen som används till EASY CLEAN möbeltyger innehar en mycket hör resistens mot nedsmutsning och behåller sin estetik över tiden.

Samtliga tyger anpassas 
till EASY CLEAN tekniska suveränitet som kan möta hushållens behov och krav.


Miljövänligt

EASY CLEAN tyger innehåller endast giftfria, luktfria och smutsavvisande material som kan försäkra en god hygien och ett välmående i hemmet.

Under tillverkningen av EASY CLEAN tyger så används mindre resurser, reducerat utsläpp och minimalt med CO2 utsändande.

 

Handla tryggt hos oss


Vår Filosofi


Att förnya eller piffa upp hemmet skall vara enkelt och roligt och du skall redan innan du beställer kunna skapa dig en vision om hur det kan se ut just hemma hos dig! Därför kan alla våra produkter inte bara ses som tygprov eller produktbild utan de visas även iklädda tygerna i två stycken olika miljörum, ett för en mer klassisk inredningsstil - Country Classic, och ett för en mer modern inspirerad look - City Modern.

Nyhetsbrev


Copright 2015. Papa Dezign